Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

…ŠTA JE INDUSTRIJSKI STIL!?

ESTETIKA REPARACIJE

Ono što industrijski stil, čini prepoznatljivim jeste kombinacija zastarelosti materijala, njegove same prirode, tragova rada i inovativnih tehnologija. Taj trend odnosi se na estetiku u kojoj svi materijali zadržavaju svoj prirodni ili već postojeći oblik. Odlikuje ga upotreba primitivnih materijala poput cigle, betona, ogromnog spektra tekstura drveta, gvožđa, čelika. Dodavanjem efekta uticaja prirodnih sila (rđa, šupljine u drvetu, ogrebotine, oronulost prilikom dugog stajanja, prirodne neravnine na cigli…) dobija se sofi- sticirani izgled, autentičnost i estetiku. Same po sebi sve te teksture su dovoljno već plemenite, a upravo ta zastarelost opravdava njihov identitet kroz vreme. Reparacija starih stvari ili pak ostavljanje materijala u prirodnom obliku esencija je industrijskog stila po kojem je Hard Stuff postao poznat i van regiona. 
U proteklih 10 godina industrijski dizajn i njegovi elementi su sve više implicirani u životnu sredinu, kao sad već prepoznatljiv oblik izražavanja. Postoji mnoštvo na prvi pogled starih oronulih zgrada, a njihova unutrašnjost preplavljena je impozantnim arhitektonskim, dizajnerskim, zanatskim
 i stolarskim poduhvatima. Industrijske 
zone Njujorka, Berlina, Londona, gde je 
sve nastalo i gde su stari hangari i zgrade reparacijom zadržavši postojeći identitet, pretvorene su danas u najekskluzivnija komercijalna i ugostiteljska mesta. Ugledajući se na taj trend, mnoge velike kompanije i brendovi su usvojili ovaj način izražavanja pa i Hard Stuff.

DRVO-OBRADA

KREATIVNA INDUSTRIJA

Po uzoru na svetske metropole, prateći uspešan razvitak kvarta Sava Male, stvoren je Hard Stuff u industrijskoj zoni Beograda u Dorćolskoj ulici Dunavska 74. Hard Stuff teži ka tome da sjedini ljudske potrebe, sve uticajniju globalnu publiku i prirodu. Pomenuti novi radni i stvaralački prostor Hard Stuffa napravljen i osmišljen kao multifunkcionalna celina u koju su implementirani: profesionalna stolarska i zanatska radionica, otvorene kancelarije, aktivan izložbeni prostor, bašta, parking i 350 m2 zatvorenog slobodnog prostora za sve aktivnosti. Firma je postavljena u dva hangara – HS Workshop, profesionalne stolarske i zanatske radionice i HS Creative Space koji je izložbeni salon, kreativna radionica i oficijalna radnja.

DRVO-OBRADA
DRVO-OBRADA
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.